Интериорен Дизайн

Етапи на проектиране

Интериорен проект – стъпка по стъпка.

Етапи на проектиране.

Работна среща

Запознаване с обекта и изисквания на клиента

Архитектурно заснемане

Посещение на обекта и взимане на размери

Функционално разпределение

Различни варианти на разпределение мебели 2D чертежи

Идеен проект

Създаване на визуална концепция 3D визуализация

Работен проект

Изготвяне на техническа спецификация

Предаване на проекта

Предаване на интериорния проект и документация

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Етапи на проектиране:

Представяме Ви различните етапи, през които преминава интериореният проект. Запознайте се отблизо със създаването на всеки интериор. Без значение от размера или предназначението на пространството – стъпка по стъпка.

Среща в офиса на Erato Design, на която ще обсъдим интериорения проект. Ще се запознаем с Вашите предпочитания към стил, цветове и материали; към функционални изисквания и търсена атмосфера. Ще Ви запознаем с етапите на работа и ще Ви покажем разработени проекти. Ще обсъдим цялостния бюджет за изпълнение, както и цена на интериорния проект.
Посещение на обекта и взимане на точни размери с всички конструктивни, архитектурни особености и детайли свързани с интериорния проект.

Тази стъпка, макар често подценявана е изключително важна. Това е базата върху която започваме да градим, а добрите основи са предпоставка успех във всяка сфера на развитие. След заснемане на пространството и въз основа на вашите представи, изисквания и желания, Ви изпращаме схеми с предварителни разпредления на мебели (2D чертежи поглед отгоре). Предлагаме Ви няколко варианта, които маркират местоположението на различни функционални зони и групи мебели към тях. Обсъждаме ги, разясняваме как практичната кухня е добре организираната, мястото за съхранение никога не е излишно, но може да бъде прикрито. Помагаме Ви да направите най-добрия избор, съгласно Вашите нужди с професионални съвети и иновативни решения.

След като изберем конкретно разпределение, започваме изграждането му в 3D среда. Изпращаме Ви фотореалистични 3D визуализации, съчетаващи взаимодействието на материалите, обемите и цветовете, чрез които ще добиете реална представа за цялостна визия. Заедно с тях ще получите и информация за стойността и от къде може да се закупят отделните елементи, които присъстват в интериора, но няма да бъдат изработени по поръчка. Това гарантира изпълнението на проекта до най-малкия детайл. След като се докоснете до бъдещата атмосфера, обсъждаме първоначална концепция и правим при необходимост корекции и промени по дизайна. Достигнали веднъж до най-подходящата визия, изчистили най-малкия детайл, пристъпваме към изработване на работен проект.

Невидимата конструктивна цялост зад естетическата наслада
Работният проект представлява цялата неодходима документация, която трябва да се подаде към различни фирми и подизпълнители, майстори и мебелисти, за да се реализира идейния проект. Изготвяме детайлни чертежи гарантиращи съответсвие на реализацията с одобрения от Вас идеен проект. Обемът на работен проект:

– реконскруцкия – отбелязване на стени за бутане и новоизграждане

– разпределение на мебели – описание, размери и отстояния

– подови настилки – видове, посока на редене, преходни лайсни

– софити и осветление – размери, отстояния, форма, ниво на падане, наличие на скрито осветление и др.

– осветление и ключове – видове осветителните тела и ключове, точното им позициониране и обозначаване кои осветителни тела от кой ключ се управляват

– контакти и изводи – местоположение на всички необходими контакти обвързани с уреди и свободни такива; на телефон, телевизия и интернет; изводи за озвучаване, декоративно осветление, климатици и др.

– ВиК – местопложение на изводите за топла и студена вода и мръсни канали.

След като сме завършили работните чертежи необходими за ремонтните дейности и изпълнение на мебелите, ги обзвързваме с визуализациите в една пътеводна за реализацията книга. Тази информация Ви предаваме освен по електронен път, за да може да я изпращате към различни подизпълнители за оферта, но и на хартиен носител за по-голямо удобство при изпълнението на обекта.
ПОДАВАНЕ НА НЕОБХОДИМА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

За създаването на един интериор

01

Архитектурен план

Архитектурната подложка е от значение при разпределение, реконструкция и конструиране на функционална мебел

02

Общ бюджет за изпъление

Нашата цел е да създадем не просто едни красиви картинки, а интериор, в който да се чувствате добре, затова е необходимо да знаем ориентировъчно с какъв бюджет разполагате.

03

Функционални изисквания

Важно е да разберем навиците и начина Ви на живот. Това, от което имате нужда - от електроуреди и техника, до хоби и занимания в свободно време.

04

Стилови предпочитания

Това, което харесвате - цветове, материали, форми. Това, което търсите като атмосфера - уют, акценти, контраст.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС