Interior design

Зеленият Град

За проекта

Зеленият град е проект, който създадохме за един студент. Първият му собствен дом трябваше да бъде неговото убежище. Започвайки един нов етап от живота си искаше новият му дом да му носи спокойствие и удобство.

За да отговори на неговите нужди, този двустаен апартамент се превърна в истинско бижу. С малката си площ и липса на всякакво допълнително място за съхранение, като складово помещение, гараж, мазе или таван, трябваше да намерим такова за старите куфари, за неговото колело, за учене и почивка. За да не заемаме от мястото за съхранение, превърнахме куфарите в част от интериора. По този начин те не само са му винаги под ръка, но и акцент в спалнята, който отразява начина му на живот – винаги пътуващ.

Със същата концепция – винаги в движение – дали на път за лекции или на разходка в парка, намерихме място и за неговото колело. Мястото за книги и учебна литература трябваше да бъде достатъчно, но в същото време да не натоварва и заангажира съзнанието, когато си почиваш. След като прегледа различни разпределения и избра конкретното, решихме да поместим всички помагала в едно с гардероба, а бюрото лесно да се превърне в тоалетка. Така след тежка сесия, може да си отдъхне и да не вижда книги поне за малко.

Поне през лятото да гледа любимите си кулинарни предавания. Обича да готви; в кухнята действа импулсивно и искаше всичко да е видимо и наблизо. Имайки предвид, че влизаш директно в дневната, без преход и антре, оставихме място за най-необходимото на показ – практично и функционално. Обича природата. Затова я поместихме навсякъде. Заложихме на декори отразяващи естествените материали като дърво и камък. Сложихме дървени щори, носещи уют, които вдигнати или спуснати не застават на пътя на свежата интериорна зеленина. За да доближим банята до планината, създадохме цяла вертикална градина, избрахме постелка, която тихо ни шепти.  Използвахме това, което обича – да пътува; да кара колело; планината; спорта и здравословния начин на живот, за да създадем неговия уют, да почувства, че неговият дом е неговата крепост. Създадохме препратки от него самия… за дома му.

Описание
Тип Апартамент
Местоположение гр. София
Площ 44кв.м.
Етап Идеен проект

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС