Интериорен Дизайн

Бяла синева

За проекта

Проектът „Бяла синева“ е един спомен. В чиста площ от 110кв.м., започнахме работа с начална концепция да преродим един прекрсен спомен, спомен от Санторини. Атмосфера, чувство и носталгия по бялата тишина и безкрайна синева. Апартаментът се намира в полите на Витоша, необятните тераси с гледка към планината ни помогнаха да създадем спокойствие и тишина, така търсени и изконни. С антре, дневна с кухня и трапезария, две спални, две бани и тоалетна бе лесно да оформим практичност, функция и комфрот за един млад човек. По-тежката задача бе да създадем интериор, с който да не попречим на шепота на планината – истинското бижу, което криеше този апартамент.

Проектът претърпя доста трансформации и се разви от бяла чистота в нежната ласка на топъл цвят. Отворихме основната баня към спланята и екстериора. Заложихме на цялостна подова настилка с идеята да създадем плавен преход и усещане на необятност. Използвахме гланцови финиши, стъклени преградни стени, огледала и метален блясък, за да увеличим илюзорно площта и да вкараме сини нюанси в безкарайни отражения. В баните съчетахме ефирния мрамор calacatta и го стоплихме с  ефектна мозайка от бели речни камъни. За да оценим бялото спокойствие, заложихме акцентни контрастни облицовки, кадифена матова боя и декоративна мазилка с дълбоки маски.

В Бяла синева има игра на множество допълващи се текстури, структури и покрития; на релефна мазилка, кадифена боя, нежен текстил, метални нишки, мрамор, стъкло, огледала, метални финиши…игра на велатури, на светлини и отражения. Всичко това пазихме, за да възродим един отминал спомен…спомен за един миг, миг на вечност.

Описание
Тип Апартамент
Местоположение гр. София
Площ 178кв.м.
Етап в процес на изпълнение

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС